top of page
3DSCANNING

 3D SCANNING 

Met onze 3D-scanner maken wij een perfect beeld van een driedimensionale omgeving. Hierbij wordt elk punt van het gescande oppervlakte vastgelegd in 3 dimensionale coördinaten. Het resultaat is een driedimensionale puntenwolk, die kan worden gebruikt als basis voor een driedimensionale reconstructie in bijvoorbeeld een CAD-pakket. 

 

De puntenwolk kan ook door middel van een orthogonale projectie worden omgezet in een vlak. Wanneer we dit beeld toevoegen aan een orthofoto (orthogonaal geprojecteerde foto) kan een bestaande structuur tot in het kleinste detail worden uitgetekend in een 2 dimensionaal plan. 

 

Verschillende toepassingen zijn mogelijk: renovatieprojecten van bouwwerken, uitgebreide as built metingen, volumeberekeningen, grondverzet metingen, Scan to BIM, etc... 

 

Ook erfgoed kan met behulp van 3D laserscanning geïnventariseerd worden. Een 3D beeld bevat alle details die nodig zijn voor inventarisatie, renovatie of stabiliteitsanalyses. 

Het scannen zal in verschillende meettoepassingen enorme efficiënte verbeteringen realiseren en bijgevolg de kosten voor uw project sterk verlagen. 

bottom of page